Mielestäni itse eläinten tappaminen tekona ei ole moraalisesti väärin. Mielestäni nyky-yhteiskunnan ongelma tässä aiheessa on eläinten kohtelu.  Otetaan nyt esimerkiksi vaikka turkistarhaus. Ketun perimä on ainutlaatuinen, luonnon muovaama ihme, jota tulisi kunnioittaa. Ketun perimä taas määrää ketun tarpeet ja ominaisuudet, joita häkki sitten rajoittaa ja laiminlyö. Ahdas ja virikkeetön elinympäristö aiheuttaa ketulle stereotyyppistä käyttäytymistä  ja suunnatonta, jatkuvaa stressiä. Lopulta kettu tapetaan mitä julmimmalla tavalla sen turkin vuoksi. Kettu on saman luonnon muovaama yksilö kuin myös jokainen meistä ihmisistä. On kauhea rikkomus sen itseisarvoa kohtaan kohdella sitä kuin osana materiaalin massaa.

Myös broileri sopii hyvin tähän esitykseen. Broileri on kanasta jalostettu hybridi. Jalostuksella on pyritty mahdollisimman nopeaan kasvuvauhtiin ja suureen lihaisuuteen taloudellisen voiton nimissä. Broilerin kasvuympäristön epäkohtien lisäksi tämä jalostuksen vaikutus on moraalisesti hyvin epäilyttävää. On kauhea rikkomus luontoa kohtaan aiheuttaa eläimelle niin paljon tuskaa se omassa kehossaan. Jalostus aiheuttaa broilerille huomattavia jalka- ja sydänvammoja. Niiden heikot jalat eivät jaksa kannatella niiden luonnottoman painavaa kehoa. Broilerin, kuten myös muuhun lihantuotantoon, liittyy myös lukuisia muita moraalisia ongelmia, mitä en nyt tällä kertaa ota esille.

Minä kunnioitan  ja arvostan luontoa. Jokainen sen luomuksista on pieni ihme, jota tulisi kunnioittaa. Eläinten kurja kohtelu on suora rikkomus luontoa, ja siten myös ihmisyyden eettistä arvoa. (Myös ihminen on osa luontoa!)